Wie zijn wij?

Wij verkopen je woning samen met jou voor een vaste lage prijs. Je betaalt alleen voor de ondersteuning die je nodig hebt. Zo bespaar je duizenden euro’s op de verkoop van je woning. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Zo is er voor een ieder wat wils.

Waarom zou je voor ons kiezen?

Wij voldoen aan de door de branche gestelde eisen van deskundigheid. Deskundigheid is niet alleen gerelateerd aan theoretische scholing van de makelaars, maar ook een zaak van zich voortdurend ontwikkelen en jarenlange praktijkervaring. Permanente educatie staat bij ons hoog in het vaandel. Als u met ons in zee gaat, dan kunt u er op vertrouwen dat u werkt met ervaren en deskundige makelaars.

Veel gestelde vragen

Als kijkers niet direct hun interesse tonen in je huis, kun je alleen maar afwachten. Veel mensen nemen de tijd voordat ze reageren. Als ze geïnteresseerd zijn nemen ze zelf contact op. Vrije Makelaars neemt altijd na een paar dagen contact op met de kijkers om te vragen wat zij van je woning vinden. Natuurlijk kun je zelf ook contact met hen opnemen en vragen om een reactie.
Uit eigen ervaring trekken wij er een half uur tot een uur voor uit. Jij bepaalt voor een groot deel zelf hoe lang een bezichtiging duurt. Dit hangt ook af van de interesse van de kijker.
Door een goede voorbereiding en onze ondersteuning kunt u de kijker met een eigen makelaar rondleiden. Noteer eventuele vragen die u niet weet of wilt beantwoorden. Na de bezichtiging bel je  010 – 307 2412 voor overleg en samen vinden we de antwoorden. Onthoudt ook dat mensen vragen stellen omdat ze geïnteresseerd zijn. Op de meeste vragen kun je jezelf met onze ondersteuning goed voorbereiden.
U weet alles over uw huis, dus bent u prima in staat om de kijkers rond te leiden. We ondersteunen je met duidelijke adviezen en helpen je bij de voorbereiding. Kijkers waarderen het meestal ook als je zelf de rondleiding verzorgt omdat je meer kunt vertellen over je eigen huis dan een makelaar. Jij kent de buurt en buren beter en je bent flexibeler met afspreken. U bent flexibel over het tijdstip van de bezichtiging. Als je het bezichtigen toch liever over laat aan onze makelaar, kijk dan bij Extra Diensten.
Twijfel je of je wel of geen makelaar nodig hebt? Een makelaar is deskundig op het gebied van woningen verkopen en behartigt jouw belangen. De makelaar begeleidt het verkoopproces en adviseer je over de juridische, bouwkundige en ook commerciële aspecten rondom de verkoop van je woning, zoals de vraagprijs en de verkoopstrategie. De makelaar voert de onderhandelingen en zorgt voor een goede afhandeling van de verkoop van je huis.Wij zijn als makelaar o.a. werkzaam in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam.
Als je een VBO-makelaar inschakelt bij de aan- of verkoop van je huis, mag je rekenen op een goede begeleiding gedurende het verkoopproces en daarnaast op een uitgebreide presentatie van je huis op Funda. De VBO staat voor kwaliteit, deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.
Je kunt je woning gratis aanmelden op vrijemakelaars.nl en kiezen voor het pakket dat het beste bij jou past. Nadat je aanmelding bevestigd is, kun je de gegevens van je woning invoeren. Wat je niet weet laat je open. Onze regionale taxateur controleert altijd alle gegevens. Je kunt ook bellen naar 010 – 307 2412 als je vragen hebt of om je huis aan te melden.
De regionale taxateur komt bij je langs binnen een week na aanmelding woning. Hij komt voor de woningopname, het vraagprijsadvies en de te verwachten opbrengst.
Zodra je huis door onze makelaar/taxateur is opgenomen en gepubliceerd is op funda en de andere huizensites kun je niet meer alle gegevens wijzigen. De vraagprijs, foto’s, aanbiedingstekst en afspraken over de aanvaarding kun je wel wijzigen op de website.
In overleg met jou voert Vrije Makelaars de onderhandelingen met de kandidaat-koper. De makelaar van Vrije Makelaars adviseert je bij elke ontwikkeling.
Een eigendomsbewijs is een document, waarin staat beschreven wie de eigenaar van de woning is. Het eigendomsbewijs is ingeschreven in het Kadaster als ‘afschrift van de leveringsakte’. Je ontvangt dit een aantal dagen nadat je bij de notaris bent geweest om de overdracht te tekenen.
Om je huis te kunnen verkopen hebben we een kopie van het eigendomsbewijs, een kopie van je legitimatiebewijs, een ingevulde lijst van zaken en een VBO-vragenlijst (beiden sturen wij je toe). Als je een appartement wilt verkopen moet je ook de akte van splitsing, het huishoudelijk reglement en de stukken van de VVE aan ons overleggen. In sommige gevallen hebben we aanvullend een akte van verdeling (bij scheiding) of een akte van erfrecht (bij overlijden) nodig. We kunnen je woning in de verkoop plaatsen zodra wij deze documenten in ons bezit hebben.
Er mag worden afgeweken worden van de advies vraagprijs.
Als VBO makelaar zijn wij verplicht om je huis te meten volgens de standaard meetnorm, NEN 2580.
Je kunt de foto’s op vrijemakelaars.nl plaatsen. Deze foto’s en de presentatie van de woning plaatsen wij dan op Funda.
Kandidaat-kopers kijken als eerste naar de foto’s. Zorg dat het huis is opgeruimd en dat er voldoende licht is. Wij kunnen ook een professionele fotograaf inschakelen. Zie het tabblad Extra Diensten.
Vrije Makelaars is lid van de brancheorganisatie VBO en wij presenteren je woning uitgebreid op Funda. Daarnaast plaatsen we je huis ook op Jaap.nl en op onze eigen website vrijemakelaars.nl. Wij gebruiken VBO database plus ons eigen landelijke netwerk om jouw huis te verkopen tegen de beste prijs.
Wij helpen je met de presentatie van je woning. Je krijgt van ons een lijst met tips en adviezen die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je je huis goed presenteert.