Hypotheekadvies

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke financiële beslissingen die je voor een langere termijn neemt. Goed hypotheekadvies is dan ook noodzakelijk om een beslissing te kunnen maken. Voor een advies over een hypotheek kan je terecht bij Vrije Makelaars. Dan ben je gelijk verzekerd van het beste hypotheekadvies!

Heb je interesse in een adviesgesprek? Schakel dan zo snel mogelijk onze hulp in! Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact met ons op


De hypotheekadviseur in Schiedam en omgeving

Onafhankelijk hypotheekadvies

Bij hypotheekadvies bemiddelt Vrije Makelaars tussen meerdere geldverstrekkers. Op 1 januari 2013 werd het provisieverbod ingevoerd, waardoor de consument nu apart betaalt voor hypotheekadvies. Dit betekent dat de kosten voor het adviseren niet via een provisie in het product verwerkt mag zijn. Hierdoor ben je verzekerd van echt onafhankelijk hypotheekadvies. Een bank mag ook hypotheekadvies geven, maar zal je zeer waarschijnlijk zijn eigen producten adviseren. Bij Vrije Makelaars krijg je een uitgebreid advies met een vergelijking van hypotheekrente, kosten, rendement en flexibiliteit tussen verschillende hypotheekaanbieders. Hierdoor is het mogelijk een hypotheek te kiezen die het beste past bij jouw situatie en voor de meest aantrekkelijke prijs.

Wat zijn de kosten van uw hypotheekadvies?

Tijdens het eerste gesprek zal Vrije Makelaars je informeren over de hoogte van de kosten voor het hypotheekadvies. Vanaf € 2750, – krijg je advies op maat. Via onze handige rekentool om de maximale hypotheek en jouw maandlasten te berekenen, kan je zelf de meest geschikte hypotheek berekenen en direct aanvragen. Vervolgens plannen we een gratis eerste afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt in. Je levert de juiste documenten aan zodat wij je verder kunnen helpen met een hypotheekadvies op maat.

Contact opnemen

Hypotheek Afsluiten

Eenmaal een droomhuis gevonden, dan begint het traject. Er komt veel kijken bij het regelen van de hypotheek. Zo zijn er heel veel verschillende vormen hypotheken met weer allerlei mogelijkheden. Het afsluiten van een hypotheek is een beslissing die gaat over veel geld en je zit er voor een langere periode aan vast. Het is daarom belangrijk de tijd te nemen om de hypotheek goed te regelen. Vrije Makelaars helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

Traject hypotheek afsluiten

Op het moment dat je plannen hebt om een huis te kopen, is het belangrijk om jouw financiële situatie onder de loep te nemen. Wat kan en wil je maandelijks kwijt zijn aan de hypotheeklasten? In deze fase kan je al advies inwinnen van Vrije Makelaars of online de hypotheek berekenen. Het traject van een hypotheek afsluiten begint echt wanneer je een huis op het oog hebt om te kopen. Dit traject deelt Vrije Makelaars op in 4 stappen: kennismaking en inventarisatie, doornemen van de mogelijkheden, de afronding en een servicebezoek. In de eerste stap krijg je uitleg over de verschillende hypotheekvormen en wordt er een klantprofiel en risicoprofiel vastgesteld. Tijdens de volgende afspraak bespreken we de selectie en maak je een keuze, vervolgens vragen wij de hypotheek aan bij de geldverstrekker. De derde stap is het tekenen van de offertes en invullen van het aanvraagformulier. De laatste stap is het inrichten van de alles-in-één map waardoor je alle belangrijke papieren bij elkaar hebt en is er ruimte om vragen te stellen. Een hypotheek afsluiten kost dus tijd.

Van hypotheek aanvraag tot afsluiten

Na de aanvraag van de hypotheek duurt het gemiddeld nog zo’n twee maanden voor de hypotheekakte passeert bij de notaris. Het verzamelen van alle benodigde documenten (zoals de verzekeringen, gezondheidsverklaring en werkgeversverklaring), kost het meeste tijd en is afhankelijk van hoe snel je de benodigde documenten kunt aanleveren. Heb je haast? Dan kan je gebruik maken van de spoedprocedure, hiervoor kan je telefonisch contact met ons opnemen.

Contact opnemen